Vrijwilligers

Volksuniversiteit Helmond is een stichting die grotendeels wordt gerund door vrijwilligers en we zijn altijd op zoek naar nieuwe enthousiastelingen die ons team kunnen versterken.

Op dit moment zoeken we mensen die goed zijn in (en/of) :
- cursussen plannen en organiseren
    (coördineren curssusen en docenten, cursusinhoud wordt door de docenten bepaald)
- PR en Social media
- sprekers vinden en uitnodigen voor lezingen
- financiële zaken

De werkzaamheden zijn verdeeld over het bestuur en een een aantal "clusters", het bestuur bestaat ook gedeeltelijk uit clusterleden. Ieder cluster "beheert" een of meer cursuscategoriën (Talen, Koken, Kunst en cultuur etc), en er is een cluster "Ondersteuning en communicatie".
Het bestuur en alle clusters vergaderen gezamenlijk ongeveer 1x per maand (8-9 x p.j.), het bestuur en ieder cluster afzonderlijk komen bijeen op eigen initiatief wanneer nodig.
In de periode dat het nieuwe programma voor het volgende cursusjaar samengesteld moet worden (februari - maart) zijn de "cursus clusters" wat drukker, en daarna is O&C een paar weken zoet met roosteren, website en programmaboekje. In de schoolvakanties zijn er gewoonlijk geen vergaderingen.
Hoewel het bestuur de beslissingen neemt is VUH een democratische en diverse organisatie waarin iedereen mee denkt en mee spreekt!

Interesse? Stuur een mailtje naar [email protected]