Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 007

Lezing 7 - Cultureel drieluik ‘ZEE’

Lezing 7 - Cultureel drieluik ‘ZEE’
Cursuscode: 007

In de lezing worden acht verrassende combinaties van beeldende kunst, literatuur en muziek gepresenteerd. Door middel van kleuren, woorden en klanken worden ze aan elkaar verbonden, waarin het begrip ‘Zee’ centraal staat. Aan de hand van deze combinaties presenteren Marja Reitsma (beeldende kunst), Bram Noot (literatuur) en Joop de Weger (muziek), hoe kunstwerken, gedichten en muziekfragmenten samenklinken als een drieluik.  
Een voorbeeld van zo’n combinatie is het kunstwerk ‘Another Place’, het gedicht ‘van de Zee’en het muziekstuk ‘Instanbul Symfony’. Marja Reitsma, Bram Noot en Joop de Weger delen hun passie graag met anderen. Al 15 jaar verzorgen zij Culturele Drieluiken, waarin thema’s vanuit de beeldende kunst, literatuur en klassieke muziek worden belicht. Marja Reitsma is werkzaam voor de educatieve dienst bij het Van Abbemuseum in Eindhoven. Daarnaast verzorgt zij in Boxtel en elders cursussen en lezingen over kunstbeschouwing. Bram Noot is Neerlandicus. Naast lezingen over literaire onderwerpen geeft hij leiding aan een  leeskring.
Joop de Weger geeft lessen “Luisteren naar Klassieke Muziek” aan verschillende volksuniversiteiten. Daarnaast verzorgt hij avondvullende lezingen waarin klassieke muziek centraal staat.

Aanmelden kan alléén via deze link,
onderstaande groene knop werkt niet voor deze activieteit!

Zondag 6 maart 2022
1 lezing van 2 uur aanvangstijd 13:30
Prijs: € 6,00
Dhr. J. (Joop) de Weger, Dhr. B. (Bram) Noot, Mw. M. (Marja) Reitsma-Vrijling
13:30 - 15:30
Locatie: Bibliotheek Helmond-Peel (klik hier voor de adresgegevens)
J. (Joop) de Weger
J. (Joop) de Weger
B. (Bram) Noot
B. (Bram) Noot
M. (Marja) Reitsma-Vrijling
M. (Marja) Reitsma-Vrijling