Cursusnummer:
001

Lezing 1 - Cultureel drieluik 'Reizen'

Lezing 1 - Cultureel drieluik 'Reizen'

Op zondagmiddag 29 september van 14.00 tot 16.00 uur staat in Kasteel Helmond een bijzondere presentatie op het programma: het Cultureel Drieluik ‘Reizen’ waar beeldende kunst, poëzie en muziek samenkomen. 

In acht combinaties van een beeldend kunstwerk, gedicht en muziekfragment belichten we steeds een ander aspect: van het thema ‘reizen’ en van ‘één zijn met de natuur’ tot massatoerisme en ‘de levensreis’. Een voorbeeld van zo’n drieluikje is het kunstwerk Boerenlandschap van Jemmy van Hoboken uit 1925 met het gedicht Reisbrief van Bergman aangevuld met de Sonate voor viool en piano no 2 – In de stal van Charles Ives uit 1940.

Tijdens dit evenement delen Marja Reitsma, Bram Noot en Joop de Weger hun passie graag met anderen. Al 20 jaar verzorgen zij Culturele Drieluiken, waarin ze thema’s vanuit de beeldende kunst, literatuur en klassieke muziek belichten. 

De sprekers:
Marja Reitsma was tot 2020 werkzaam voor de educatieve dienst bij het Van Abbemuseum in Eindhoven. Zij verzorgt nog altijd in Boxtel en elders cursussen en lezingen over kunstbeschouwing.
Bram Noot is Neerlandicus. Naast lezingen over literaire onderwerpen geeft hij leiding aan een leeskring en is al diverse jaren docent van de cursus Literatuur bij de Volksuniversiteit Helmond.
Joop de Weger heeft onder andere bij de Volksuniversiteit Helmond lesgegeven over klassieke muziek. Momenteel doet  hij dit bij het Vrouwengilde in Boxtel.

Klik hier om in te schrijven.

Startdatum
Lesvorm