Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 003

Cultureel drieluik ‘ZEE’

Cultureel drieluik ‘ZEE’
Cursuscode: 003

 In de lezing worden acht verrassende combinaties van literatuur, muziek en beeldende kunst gepresenteerd. Door middel van kleuren, klanken en woorden worden ze aan elkaar verbonden, waarin het begrip ‘Zee’ dus centraal staat. Aan de hand van acht combinaties presenteren Bram Noot (literatuur), Marja Reitsma (beeldende kunst) en Joop de Weger (muziek), hoe gedichten, kunstwerken en muziekfragmenten samen klinken als een drieluik.   Een voorbeeld van zo’n combinatie is het kunstwerk ‘Another Place’, het muziekstuk ‘Instanbul Symfony’ en het gedicht ‘Van de zee’. "Another Place" is een modern sculptuur uit 1997 van Sir Antony Gormley, gelegen aan Crosby Beach in Merseyside in Engeland. Het bestaat uit 100 gietijzeren figuren met uitzicht op zee. De figuren zijn gemodelleerd naar het naakte lichaam van de kunstenaar. Istanbul Symfony is een orkestraal muziekstuk van de Turkse pianist en componist Fasil Say, en vormt een levendige en poëtische ode aan de miljoenen inwoners van de metropool aan de Bosporus. "Van de zee" is een gedicht van de dichter Willem Kloos (1859-1938).

Marja Reitsma, Bram Noot en Joop de Weger delen hun passie graag met anderen. Al 15 jaar verzorgen zij Culturele Drieluiken, waarin thema’s vanuit de beeldende kunst, literatuur en klassieke muziek worden belicht.    Marja Reitsma is werkzaam voor de educatieve dienst bij het Van Abbemuseum in Eindhoven. Daarnaast verzorgt zij cursussen en lezingen over kunstbeschouwing. Joop de Weger geeft lessen “Luisteren naar Klassieke Muziek” aan verschillende volksuniversiteiten. Daarnaast verzorgt hij avondvullende lezingen waarin klassieke muziek centraal staat. Bram Noot is Neerlandicus. Naast lezingen over literaire onderwerpen geeft hij leiding aan een  leeskring.

Graag vooraf aanmelden, dit is mogelijk tot daags voor de lezing, 11uur, via E-mail: info@vuhelmond.nl  of Tel.: 0492 532 729

Dinsdag 8 december 2020
1 lezing van 2 uur aanvangstijd 20:00
Prijs: € 6,00 Betaling in 0 termijnen is mogelijk. (klik hier).
Dhr. J. (Joop) de Weger, Dhr. B. (Bram) Noot, Mw. M. (Marja) Reitsma-Vrijling
20:00 - 22:00
Locatie: Bibliotheek Helmond-Peel (klik hier voor de adresgegevens)
J. (Joop) de Weger
J. (Joop) de Weger
B. (Bram) Noot
B. (Bram) Noot
M. (Marja) Reitsma-Vrijling
M. (Marja) Reitsma-Vrijling