Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 104

Rondleiding fototentoonstelling -Gathered Leaves- Museum Helmond

Rondleiding fototentoonstelling -Gathered Leaves- Museum Helmond
Cursuscode: 104

Onder de titel “Gathered Leaves” toont Museum Helmond fotoseries van de prominente Amerikaanse Magnum fotograaf Alec Soth (1969). Getoond worden "Sleeping by the Mississippi", "Niagara", "Broken Manual" en "Songbook", zeer waarschijnlijk aangevuld met foto’s uit zijn meest recente serie “I know how furiously your heart is beating”.

Soth documenteert het Amerikaanse leven, bij voorkeur op het platteland ver van de metropolen. Hij legt het leven van gewone maar evenzo goed niet-alledaagse Amerikanen vast op een subjectieve, poëtische en melancholische wijze. Hij fotografeert zowel de middenklasse als personen die in de marge van de maatschappij wonen. Soth legt een samenleving vast die worstelt met conflicterende behoeften naar individualiteit en gemeenschapszin. Een aantal van Soth’s foto’s behoren nu al tot iconen uit de Amerikaanse fotografiegeschiedenis.

Speciaal voor de Volksuniversiteit is er een rondleiding gepland. Je wordt ontvangen en rondgeleid door de conservator van het museum.

 

Vrijdag 19 november 2021
1 rondleiding van 1,5 uur aanvangstijd 14:00
Prijs: € 9,50
Dhr. F. (Frank) Hoenjet

Rondleiding is exclusief entree museum, maar inclusief koffie/thee. (museum jaarkaart is geldig)

14:00 - 15:30
Locatie: Museum Helmond (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
F. (Frank) Hoenjet
F. (Frank) Hoenjet
Geeft rondleiding Fototentoonstelling Gruyaert