Bestellijst

Geen bestellingen

Volksuniversiteit Helmond en actuele tentoonstellingen

woensdag, 15 december, 2021

VU Helmond heeft afgelopen tijd aandacht besteed aan actuele tentoonstellingen.

Frida Kahlo.
In oktober en november heeft onze docent Hans Wellink tweemaal een cursus gegeven over het leven en werk van Frida Kahlo, de wereldberoemde Mexicaanse kunstenares. Deze cursus kon gezien worden als een voorbereiding op het bezoek aan de expositie in het Drents Museum in Assen.
De cursisten konden genieten van een boeiende presentatie over haar turbulente leven, met veel beeldmateriaal en verwijzingen naar de uitgebreide literatuur die er over haar bestaat.
De expositie Viva la Frida van Frida Kahlo is nog te bezoeken in het Drents Museum in Assen tot en met 27 maart 2022.

Alec Soth.
Op vrijdag 19 november heeft Frank Hoenjet, conservator van Museum Helmond, een rondleiding gegeven bij de fototentoonstelling  "There is always something to find" van de Amerikaanse Magnum fotograaf Alec Soth.
Een rondleiding als deze, door de conservator zelf, heeft duidelijk een meerwaarde bij het museumbezoek.
Frank leidde ons op inspirerende wijze door de bekendste fotoseries van deze documentaire fotograaf, die zich richt op het alledaagse leven van de eenentwintigste eeuw en zich vooral laat leiden door zijn omgeving en het toeval!
De tentoonstelling There is always something to find van Alec Soth  met 80 grootformaat foto’s is gepland tot en met 13 maart 2022 in de Kunsthal van Museum Helmond.