Bestellijst

Geen bestellingen

Update 6 november coronarichtlijnen wijkhuizen en stadshobbycentrum

maandag, 8 november, 2021

Afgelopen dinsdag kondigde het rijk aan dat er - vanwege het oplopende aantal coronabesmettingen - helaas weer een verscherping van de richtlijnen wordt doorgevoerd per zaterdag 6 november. Dit heeft gevolgen voor uw accommodatie.

Mondkapje en coronatoegangsbewijs

De actuele coronarichtlijnen geven een mondkapjesplicht in alle voor publiek toegankelijke gebouwen, dus ook de wijkhuizen en het stadshobbycentrum. Daarnaast geldt de plicht voor een Coronatoegangsbewijs (CTB) voor inwoners van 18 jaar en ouder bij sport- en culturele activiteiten in het gebouw en - zoals nu ook al het geval is - voor het horecagedeelte.

Als je bij binnenkomst dus direct in de horeca of de ruimte voor de sport- dan wel culturele activiteiten - zoals bijvoorbeeld muziek/zang, dans en schilderen - komt, geldt dat een CTB gevraagd moet worden. Als er een centrale hal is van waaruit je naar de diverse functies kunt gaan, dan geldt in deze centrale hal echter alleen een mondkapjesplicht én bij binnenkomst van de horeca-, sport- of cultuurruimte dus een controle op het CTBVervolgens is na binnenkomst in deze ruimtes weer géén mondkapje nodig.

De actuele richtlijnen zijn onder meer te vinden via https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/vraag-en-antwoord/persconferentie-2-november-2021-in-eenvoudige-taal en

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/documenten/publicaties/2021/11/02/beeldsamenvatting-coronamaatregelen.

Aanvullende vragen?

Voor eventuele aanvullende en specifieke vragen en/of onduidelijkheden over de richtlijnen en uw activiteiten, verwijs ik u door naar coronavragen@helmond.nl.