Bestellijst

Geen bestellingen

Lezing: Death Valley De Peel

vrijdag, 17 september, 2021

Leer meer over de impact van de Tweede Wereldoorlog op De Peel op dinsdag 21 september. Schrijver en oud ED-journalist Piet Snijders zet in deze lezing de schijnwerper op een aantal publicaties over WO II in de Peelregio. Met veel nieuwe informatie over ontdekkingen die recent gedaan zijn. De lezing van de Volksuniversiteit Helmond (VUH) wordt gehouden bij bibliotheek Helmond-Peel.
Geen onderwerp is in de afgelopen 75 jaar zo uitputtend beschreven en besproken als de Tweede Wereldoorlog. Desondanks bleken tijdens de viering van 75 jaar vrijheid in 2019/2020 nog steeds niet alle verhalen verteld. En ook na dit herdenkingsjaar zal dat nog zo zijn.
Nieuwe kennis door verschillende projecten
Tegelijk is afgelopen jaar duidelijk geworden dat dankzij het provinciale project ‘Brabant Remembers’ en het regionale project ‘Death Valley De Peel’, er veel 'nieuwe oorlogsgeschiedenis' is toegevoegd. Piet Snijders was betrokken bij het regionale project. Hij deed hierdoor nog meer kennis op over het onderwerp dat zijn interesse wekt. Die nieuwe kennis deelt hij graag tijdens de lezing. Reis met hem mee door de geschiedenis. 
Lezing bijwonen? 
De lezing wordt gehouden in bibliotheek Helmond-Peel aan de Watermolenwal in Helmond. De stoelen worden op 1,5 meter afstand geplaatst en er is goede ventilatie aanwezig. Koop hier alvast je toegangskaartjes (6 euro). Aanvang: 20.00 uur.