Bestellijst

Geen bestellingen

Hoe werkt de lokale democratie? Burgemeester Blanksma vertelt

woensdag, 14 november, 2018

Op woensdag 28 november geeft de Helmondse burgemeester mevrouw Blanksma een lezing in de Bibliotheek Helmond-Peel over de werking van de lokale democratie. De gemeente  Helmond is voor sommigen een organisatie die ver van het bed staat. Voor anderen is het een instituut dat daadwerkelijk het verschil kan maken voor zijn inwoners. Wie anders dan de burgemeester van Helmond, mevrouw Blanksma-van den Heuvel, kan een helder inzicht geven in de werking van de lokale democratie? Zij gaat vertellen over hoe besluiten tot stand komen. Wat is de rol van het college van burgemeester en wethouders en waar gaat de gemeenteraad over? Wat is het werkterrein van gemeenteambtenaren en hoe is de samenwerking met partners in de stad? Welke positie heeft de gemeente Helmond ten opzichte van Eindhoven en andere buurgemeenten?

Het besturen van een gemeente is een complex proces. De burgemeester vervult daarin een bijzondere rol en mw. Blanksma zal vanuit haar eigen ervaringen vertellen hoe de gemeentelijke ‘machine’ werkt en dienstbaar is aan haar inwoners. Vanuit haar jarenlange ervaring als lid van de Tweede Kamer, lid van Provinciale Staten en tegelijkertijd door haar werkzaamheden destijds bij de Rabobank (ook in Helmond), kan de in Helmond geboren burgemeester een vergelijking maken met andere bestuurslagen van de overheid. Kortom, een interessante lezing met veel mogelijkheden voor interactie.

De lezing vindt plaats op woensdag 28 november in de Bibliotheek Helmond-Peel, Watermolenwal 11 en begint om 20.00 uur. De entree bedraagt € 6,00. In het kader van het 40-jarig jubileum is deze lezing gratis te bezoeken voor de leerlingen van de hoogste klassen van de middelbare scholen op vertoon van hun schoolpas.

Let op: de opbrengst van het entreegeld komt niet ten goede aan de gemeente Helmond of burgemeester Blanksma. Met het entreegeld worden voor de organisatoren VU Helmond en Bibliotheek Helmond-Peel de organisatiekosten voor deze lezing gedekt. Om teleurstellingen te voorkomen is inschrijven aanbevolen. Inschrijven is mogelijk tot daags voor de lezing, 11.00 uur. E-mailadres info@vuhelmond.nl, telefoon 0492 532 729.