0492 532 729
Alle cursussen

Welkom op de website van de Volksuniversiteit Helmond

Bij VU Helmond vindt u een groot aanbod van cursussen, workshops en lezingen. Een groep van ervaren en enthousiaste docenten staat voor u klaar! Om het zoeken naar een geschikte en leuke cursus gemakkelijker te maken hebben wij ze hieronder ingedeeld in overzichtelijke categorieën. Rechts op dit scherm vindt u ook nog  "Alle cursussen" en bovenaan rechts het menu "CURSUSSEN". U kunt zelf de optie kiezen die u het prettigst vindt.

Talen

Goed Nederlands leren? Uw kennis van de middelbare school opfrissen? Op vakantie een woordje in de landstaal spreken? U leert het allemaal bij de VU Helmond! Wij hebben talencursussen voor beginners tot zeer ver gevorderden. De niveaus zijn gestandaardiseerd volgens het ERK, zodat u precies kunt bepalen welke cursus het best bij u past.

Lees meer
Body & Mind

Lekker in je vel zitten. Sommige mensen hebben dat van nature, anderen moeten daar wat meer moeite voor doen. De VU biedt cursussen aan die u helpen bij het vinden van lichamelijke en geestelijke gezondheid. De onderwerpen lopen uiteen van reanimatie, mode en mindfulness tot NLP, avatar en zentangle.

Lees meer
Kunst & Cultuur

Genieten van kunst en cultuur? Hoe meer je weet, hoe meer je ziet! Bij de VU Helmond staan leerzame cursussen op het programma over kunstgeschiedenis, klassieke muziek en Nederlandse literatuur. Maak kennis met de rijkdom van onze cultuur en geniet voortaan meer van bezoekjes aan musea, concerten of het lezen van een boek.

Lees meer
Creatief

Zelf iets moois maken. Je gevoelens in een beeld vangen. Dat is behalve fijn om te doen ook echt ontspannend. Met wat meer technische vaardigheid en kennis van materialen vergroot u uw expressieve mogelijkheden, Dat geldt zowel voor schilderen en tekenen als fotografie. Voor beginners en gevorderden.

Lees meer
Ontwikkeling

Op diverse terreinen kunt u bij VU Helmond uw algemene ontwikkeling vergroten. Want je bent nooit te oud om te leren! Wilt u in een gesprek met vrienden en kennissen mee kunnen praten? Volg dan een cursus bij de VU Helmond. Want er zijn boeiende onderwerpen genoeg om een leerzame cursus of lezing over te volgen.

Lees meer
Sterrenkijken

Als u ’s avonds naar buiten loopt en naar boven kijkt, ziet u die prachtige sterrenhemel. Hebt u zich nooit afgevraagd: “Waar kijk ik nu naar?” In de cursus sterren kijken maakt u een tocht langs sterren, sterrenbeelden en planeten. De cursus is inclusief een bezoek aan de Jan Paagman Sterrenwacht in Asten.

Lees meer
Bridge

Bridge is de koning onder de kaartspelen. Bridge heeft het imago dat het een moeilijk spel is, maar dit is slechts ten dele terecht. De regels zijn simpel en gemakkelijk door iedereen te leren. Het spel heeft eindeloze mogelijkheden en is daardoor altijd boeiend. Het doel van deze cursus is: plezier krijgen in het bridgespel! 

Lees meer
Koken

Iedereen kan koken. Maar lekker koken is een ander verhaal! Hoe goed u culinair ook onderlegd bent, er zijn altijd nieuwe recepten en nieuwe kookstijlen te leren. Verras uw disgenoten met een heerlijk gerecht uit de Franse of Italiaanse keuken. Onze docent Giovanni leert u de fijne kneepjes van het vak.

Lees meer
Lezingen

De Bibliotheek Helmond-Peel en de VU Helmond organiseren samen jaarlijks een aantal interessante lezingen. De lezingen worden meestal gegeven in Bibliotheek Helmond, tenzij anders vermeld. Omdat we graag inhaken op de actualiteit komen er wellicht in de loop van het seizoen nog extra lezingen bij.

Lees meer
Nieuwsarchief

Laatste nieuws

Affiche ART VU is klaar

12 oktober 2017

Het duurt nog even, maar op zondag 10 december openen we onze deuren voor de expositie ART VU, een tentoonstelling van eigen werk van onze cursisten. Onze docent fotografie Petrie Smulders heeft alvast een prachtig affiche ontworpen.

Lees meer

Geslaagde lezing over het Rijke Roomse Leven

11 oktober 2017

Tijdens de eerste lezing van de Volksuniversiteit in het seizoen 17 – 18 heeft René Bastiaanse een bijna niet te overtreffen toon gezet. Zijn lezing over het Rijke Roomse Leven in Brabant was heel bijzonder en heel informatief. Met een verhaal vol van humor heeft hij zijn licht laten schijnen over de inhoud en verschijningsvorm van het katholicisme in de eerste helft van de vorige eeuw in Brabant. Niet alleen kwamen alle vooroordelen daarover voorbij, maar hij wist ook heel goed de invloed van de “pastoor” in het dagelijkse leven van de Brabander te relativeren.

Lees meer

4 lessen van 2 uur vanaf dinsdag 24 oktober 2017 om 09:30 uur.

Lees meer
24
okt
24 oktober 2017

3 lessen van 2 uur vanaf dinsdag 24 oktober 2017 om 19:30 uur.

Lees meer
25
okt
25 oktober 2017

3 lessen van 2 uur vanaf woensdag 25 oktober 2017 om 19:30 uur.

Lees meer
26
okt
26 oktober 2017

24 lessen van 1,5 uur vanaf donderdag 26 oktober 2017 om 10:00 uur.

Lees meer
30
okt
30 oktober 2017

5 lessen van 1,5 uur vanaf maandag 30 oktober 2017 om 20:30 uur.

Lees meer
31
okt

5 lessen van 1,5 uur vanaf dinsdag 31 oktober 2017 om 10:00 uur.

Lees meer
Download onze brochure

 

Schrijf in voor de nieuwsbrief